LM4x @ 96ste Internationale Hügelregatta

Aanstaand weekend zal Den LM4x niet te vinden zijn in Tilburg of Gent. Dit zijn best gave wedstrijden, maar omdat gaaf niet goed genoeg is gaan wij het verder zoeken, namelijk in het Duitsche Essen. Een stad met ruim een half miljoen inwoners en de culturele hoofdstad van Europa. Deze akelig grote stad biedt dus naast roeien ook mooie nevenactiviteiten voor de hard-core fan die met ons meereist. Helaas staan Duitsers spotten of culturele activiteiten niet op het programma van Den LM4x. Wij gaan naar Essen voor de 96ste Internationale Hügelregatta. Een wedstrijd die bekend staat om zijn sicke 8 banen parcours en het meer waarop gevaren wordt. U denkt vast, hoezo parcours? Ja hoor, er moeten behoorlijk wat hindernissen overwonnen worden op deze roeibaan. Met een voorspelde ZO wind 4, loodrecht op de baan, en daarbij de toelating voor zeilboten en pleziervaart om de baan over te steken, wordt het niet zomaar hard roeien maar ook een stuur festijn voor onzer slag Sander.
Tot zover de niet te beïnvloeden randvoorwaarden. De rest hebben we helemaal onder controle! Sinds kort hebben wij een nieuw schip tot onzer beschikking, de Puntje Voor. Wij laten onze goede vriend de Beuk achter in Delft als trainingsschip en zullen de echte harde halen gaan maken in dit pareltje, nog geen jaar geleden gebouwd door Empacher. Ons schip ligt nu reeds te shinen in Essen en is zo reeds een voorproefje aan het geven voor wat gaat komen. Overnachten zullen wij in Mansion “van Tienhoven” waar wij ’s ochtends ontbijt op bed krijgen van coach Mark, die bij ons blijft tukken. Wij zullen naar deze tijdelijke chill plek vervoerd worden met een onmogelijk grote bolide. Volgens de eigenaar passen er drie kamelen en een paard in! Wat lichte pikken, een stel riggers en een paar tassen moet dus zeker lukken… Wij danken de familie van Tienhoven reeds voor het ter beschikking stellen van deze faciliteiten. Een laatste randvoorwaarde die door ons erg beïnvloed gaat worden, de tegenstand. Maar let op, don’t mention the war!

Ons wedstrijd weekend bevat 3 races. Op zaterdag is er een veld met 5 boten en dus een directe finale. Hierin zullen starten, 2 maal Germany, Suisse, Espagne en Den LM4x. Met Olympiër Jonathan Koch, WK-roeiers Stefan Wallat, Michael Wieler, Ingo Voigt, enzo verder … in ons veld zullen we hard moeten knallen om mee te komen. Op zondag wordt ons veld nog verder versterkt met France, Ireland, Greece en nog eens 2 keer Germany. Dit brengt het totaal op 10 inschrijvingen, dus zal er een voorwedstrijd verroeid worden en daarna een finale met ACHT boten. Wij zijn erg benieuwd naar onze mogelijkheden in dit internationale gezelschap!
Aangezien wij enkel tegen buitenlandse ploegen roeien en Nederlands een erg ingewikkelde taal is, kunnen wij jullie reeds ons zeer ingenieuze, wel doordachte, maar zeker niet onhaalbare raceplan verklappen. Wij gaan hard starten, NOOIT uitzakken en dat in combinatie met een monsterlijke eindsprint… Een niet te kloppen plan!

We hebben er f*ck*ng veel zin in!

En de coaches zijn er ook bij!

Groeten,
Den LM4x

PS: later meer over onze toekomst plannen en misschien ook nog iets over onze coaches.

Reacties