Proteus vs Europa

 

Daar lig je dan, in je shining Proteus-pakje, aan de start van de Hugelregatta in Essen. Links water en rechts Spanje, Zwitserland en Duitsland. Two minutes… Wat gingen we ook alweer doen? Hard starten en niet uitzakken. De halen strak houden en het tempo hoog. Prima, en als we moe worden? Niet over nadenken.

Nog even een handje water in m’n nek gooien tegen de warmte. Vervolgens weer afvegen aan een droog stukje van m’n pakje want we willen geen natte palen. Het roertje staat recht, kom maar op! De kamprechter trekt wat tijd uit om de Duitse combinatieploegen op te noemen. Vervolgens Schweiz… Spain… Prot^-s er@$% uhmm The Netherlands en piep.

De start is altijd complete chaos. Je wil zo hard mogelijk trappen, zoveel mogelijk halen maken en ergens moet de rest het nog kunnen volgen. Dat laatste hebben we in trainingen opgelost dus wat restte was het lichaam controleren en de palen snel door het water trekken. Eenmaal onderweg was ik benieuwd hoe we in het veld lagen, maar ik had de tijd niet om te kijken. 100% focus op strak bewegen. Uit m’n ooghoeken zag ik alleen Spanje naast ons liggen.

Na 1400 meter waren we wat opzetjes verder maar was er eigenlijk niet veel veranderd. Spanje lag nog steeds naast ons en wij waren bezig met tempo hoog houden en de boot wegleggen. Helaas verloren we steeds meer controle over het lichaam waardoor de andere ploegen de laatste 500m van ons wegliepen. Laatste, maar wel een gruwelijke race.

Op zondag nog een keer proberen of een ander raceplan? We kozen voor het eerste maar hebben nog een baantje geoefend (trainen is voor talentlozen) zodat we in elk geval Spanje zouden pakken.

Deze race was zo mogelijk nog vetter. Op 500m lagen alle ploegen binnen een taft en we hebben schijnbaar zelfs even voor gelegen. De tweede 1000 meter helaas weer wat moeten toegeven, maar we lagen er dichterbij dan zaterdag. En Spanje hebben we deze keer achter ons kunnen houden.

Het weekend afgesloten met Braadworst, een plaatselijk restaurantje en McDonalds.

We hebben vette races gevaren en liggen goed in het veld. De tweede Kilometer nog iets strakker en een gruwelijkere eindsprint en dan doen we mee voor de blikken!

 

 

Reacties