De Martini-experience

Bij deze wil ik de Martini-commissie alvast feliciteren met deze editie van de Regatta. Kosten nog moeiten zijn gespaard om roeiers de ultieme Martini-experience te laten beleven. Want laten we eerlijk zijn, het eerste waar je bij de Martini aan denkt is niet de lange reis, sfeerloze locatie of half gevulde velden, dat is het weer. Met een flinke bak wind schuin op de baan en een goede hoeveelheid regen lijkt het weer een mooi weekendje Groningen te worden.

Met de Willem-Alexander baan in aanbouw zal de komende tijd vaak de vraag komen: welke wedstrijden zullen op deze baan verroeid moeten worden. De Bosbaan is altijd gezellig en ligt redelijk centraal, de ZRB heeft een bijna competie-achtige sfeer en de Martini, wat heeft de Martini?

Om hier antwoord te geven vraag ik je terug te denken aan dat eerste jaar dat je wedstrijden roeide. Terugdenkend aan dat jaar, wat zijn de wedstrijden die zijn blijven hangen? Is dat één van die vele Bosbaanwedstrijden, of is dat de Martini? De Martini waar de start een uur vertraging had, achten onder een hoek van 45 graden werden weggestart en de winnende ploeg onder het oog vaneen bevriende kamprechter in baan 8 ging varen? Waar je na een race doodmoe uit de boot stapt, je vervolgens eerst door de modder moet ploegen om je boot ergens kwijt te kunnen en dan de dichtstbijzijnde douche 10 minuten verderop is. Op de Martini worden de mannen van de jongetjes onderscheiden, een ervaring die we de toekomstige wedstrijdroeier niet mogen afnemen!

Dit jaar hebben 11 mannen de moed om naar het hoge noorden af te reizen. Eerstejaarslicht maakt er een ware tombola van, op vrijdag starten zij in twee viertjes de N4+. Op zaterdag gaan zij nog een keer zware ballen gekmaken in het N4+-veld, om daarna hun vorm te testen in het LN4+-veld. De echte test wacht zondag waar, na een goed traika Breda, om de knikkers meegedaan kan worden in het LB8+-veld.

Ook voor Jan-Willem zijn er goede kansen in de LB1x en LN1x veld, en laten we de mogelijkheid tot een snaaiblikje in de LSA8+ niet vergeten. Roel en ik hebben de afgelopen weken weer mooie stappen gemaakt, we zullen zien of we de aansluiting bij de top de LO2- hebben hervonden, startend in pakje zijn we dit haast wel verplicht. Op zondag ook nog even ons geluk beproeven in een instapcombi met Phocas.

Reacties