Den LM4x-, de KHB en de Duitser!

 

De Koninklijke Holland Beker… de sickste van ze allemaal! Als roeier is de KHB toch wel echt dé vetste wedstrijd van Nederland. Elk jaar weer huurt men hostesses van de KLM om je riemen naar het vlot te dragen. Daarbij wordt Roel Braas ingehuurd om je boot in het water te leggen. Enkel als er een acht het water op moet wordt Pietje gevraagd om te helpen, hij doet het commando… Coaches die moeten niet mee fietsen met wedstrijden, maar worden rond gereden in luxe limousines. Voor hen dus geen Pilsje Op de Goede Afloop, maar Champagne!! Echt alles wordt in het werk gesteld om je de tijd van je leven te laten hebben… En voor de toeschouwers een weekend vol spectacel, opgedragen door de grootste uit de roeiwereld. De inschrijvingen van dit jaar zijn namelijk ákelig vet te noemen… Er komen een stel ontzettende roei-beesten zoals Mahe Drysdale, Onderj Synek en Tim Maeyens in de M1x en de nog beestachtigere Ekaterina Karsten in de W1x. Dit belooft dus 1 groot feest te worden. Helaas wordt het geen grote tombola, die zijn leuk… Maar sinds de Martini lijken ze toch wat minder populair te zijn geworden. Over feesten gesproken… Dit jaar is het de 125ste KHB. Best wel een mostig getal. Het is namelijk het 25ste lustrum, oftewel het 5de lustrum lustrum… Anders gezegd, het 1ste lustrum lustrum lustrum! Als dat geen vette after-party wordt weet ik het ook niet meer!
Maar eerst gaat er geroeid worden, natuurlijk ook door Den LM4x. Na een korte periode van “huilen met de pet op”, zijn we weer helemaal top fit, op gewicht en aan het shinen als JW’s kale hoofd. We gaan dus nog een keer fucking hard knallen en roeiend Europa gek maken. Met ploegen uit Denemarken en Groot-Britanië, hebben we weer een lekker internationaal gezelschap te pakken. Maar! Geen van hen zal het ons moeilijk gaan maken… Neen, wij hebben maar 1 doel en dat is “De Duitsers pakken!”. (Filmpjes zijn te vinden op fisa.feedroom.com, M4x World Cup 1) Sinds de Hugel Regatta hadden wij een doel gesteld, nl. roeien zoals de Duitsers. Nu we dat kunnen… gaan we ze pakken! Lijkt me duidelijk toch?

KHB fucking mooi… BAM!

Groeten,
Den LM4x

Reacties