Leading @ Barrier

Zaterdag heeft de loting voor de heats plaats gevonden in Henley-on-Thames’ townhall. Gezien de HRR een knock-out race is, waar elke dag de helft van de ploegen afvalt, wordt de kwaliteit van de ploegen elke dag een stukje opgevoerd. Om mee te mogen doen met een event, moet er gekwalificeerd worden en om te voorkomen dat twee erg snelle ploegen direct in de eerste race tegen elkaar worden geloot, worden de ploegen met de beste papieren geplaatst. Dat houdt in dat ze in de heats uit elkaar worden gehouden en elkaar pas (evt.) hoger op de ladder tegen komen.

In de PoW-cup zijn er vier ploegen geplaatst: Leander Club ‘A’ (de zware ballen dubbelvier van Leander), Leander Club ‘B’ (de lichte pikken dubbelvier van Leander), Sport Imperial & Reading University (combi ploeg van oud-student roeiers van Imperial College) en Tideway Scullers’ School ‘A’. In de eerste heat, aanstaande donderdag, hebben we geloot tegen de TSS A boot. Dit moet een behoorlijke mostige pot roeien worden, aangezien de slag de Kroatische dubbel voorsloeg op de OS2008 en het middenschip twee keer Henley winst op hun naam heeft. De boeg is een grote rossige Engelsman.

Hoewel de Thames ter hoogte van Henley-on-Thames niet zo hard stroomt als op de Tideway, is er wel enig baan voordeel vanwege bochten en interferentie met stromingen. Afhankelijke van welke zijde je start, heb je of in de eerste of in de laatse helft van de race voordeel ten opzicht van de ploeg die aan het andere boord start. Ze zien dit voordeel ongeveer halverwege omdraait (ter hoogte van Barrier) kun je dit in je voordeel gebruiken. Omdat wij de lichtere ploeg zijn, moeten we het van hard starten hebben. Ik ga niet verklappen wat het raceplan is, maar bij Barrier liggen we voor! Nu al zin in!

Have fun op de NSRF! Wie start de LSA2+? Zorgt u alstublieft wel voor correcte kledij?

Reacties