New kids on the block

Inmiddels zijn we al weer bijna twee maanden onderweg, dus is het tijd om de versterkingen van ProteusLicht te bespreken. Waar vorig jaar alle versterkingen uit ons mooie polderlandje kwamen, komt de aanwas dit jaar van over de grens. Kosten noch moeite zijn dus gespaard om ProteusLicht dit jaar te laten shinen op het water.

Allereerst hebben we onze knuffelmarokkaan Nabil. Na een paar jaartjes peddelen in het afgrijselijke geel, bruin, geel en wit heeft hij nu de overstap gemaakt naar het ultramarijn. Met een bovenlijf wat het torso van Freek naar de troon steekt kunnen we met recht spreken van een versterking. De overwinning in het LN veld op de NKIR lijkt dus veilig gesteld, al moet er misschien nog wat aan de ergometertechniek geschaaft worden. Op dit moment is het een soort combinatie van boordroeien en ergometeren wat suboptimaal lijkt.

Onze tweede versterking komt uit Frankrijk: Aubin, broertje van, maar omdat dit niet is uit te spreken en ook niet leuk klinkt is dit al snel verbasterd tot Cor (ome Cor voor intimi!). In zijn juniorenjaren heeft deze jongen al van zich laten spreken door net naast het Junioren WK te vissen, maar wel een uitzending naar de Coupe mee te pakken. Gezegend met een eigen site (http://aubin.macquart.eu) lijkt niets eeuwige roem in de weg te staan. Tip voor een ploeghap: Quiche Lorraine met Crème Brûlée toe.

De selecties voor EJL gaan aankomende zondag van start, maar voordat het zover is staat vanavond de Light Night op het programma; de  traditionele aftrap van het lichte pikken seizoen. U wordt allen verwacht.

Reacties