De hogere macht: op zoek naar Verlichting

2012 is het jaar dat alles gaat lukken voor ProteusLicht: goud op de OS, SB/FISU WK uitzendingen, Developmentklassement en het Eerstejaarsklassement, althans als het aan ons licht (b’vo!)! Maar helaas hebben wij het niet alleen voor het zeggen, sterker nog er is in het leven een hogere macht die veel zaken voor ons beslist: God. En hoe kun je die nou beter overtuigen van het feit dat ProteusLicht gaat heerschen dit jaar, dan je in verbinding stellen met God!?!

Om dit voor elkaar te krijgen komen steeds meer lichte pikken elke woensdagavond rond een uurtje of 8 bij elkaar voor een wekelijkse yogasessie. Want wat is yoga:

“ yoga is de staat waarin de mens zich onder één juk met het Goddelijke bevindt, dat wil zeggen verbonden met het Goddelijke, zoals dit wordt uitgedrukt in het woord religie.
Met een kleine variant drukt het woord yoga de toestand uit, waarin de ‘waarneembare mens’ ook verbonden is met de ‘wezenlijke mens’, dat wil zeggen waarin de mens zijn ware aard heeft herkregen en er in overeenstemming mee leeft.
De yogatechniek, hoe deze ook mag zijn, is een discipline, waardoor de mens tracht tot de staat van yoga te komen. “

Onder leiding van onze zen-meesteres trachten wij ons één te laten worden met God en dergelijke, om Hem duidelijk te maken dat er maar één winnaar kan zijn. De lenigheid wordt al steeds beter, waarbij de lotus houding voorlopig nog wel een stapje te hoog is. Elke sessie wordt afgelopen door een ontspannende meditatiesessie in het donker, waarna de heer Harrevelt meestal wel zo vriendelijk is om daarna iedereen kennis te laten maken met het Licht……

Reacties