Racen dit weekend

Na een geslaagde Light Night (veel pannenkoeken, snickers en ergometers!) zijn er 17 man in “the running” voor de 8 felbegeerde plekjes in EJL’12. Deze boys zullen tot de NKIR bikkelen om daar goed beslagen ten ijs te komen. Tot die tijd zullen zij geen wedstrijden starten, des te meer ruimte voor de middengroep en oudejaarslicht om zich te tonen aan de buitenwereld.

En laat dat dit weekend nou juist gebeuren: zowel MGL als OJL zal acte de présence geven op een roeiwedstrijd. Waar de blikjes/taarten voor Proteuslicht dit najaar tot nu toe altijd op de kortebaan werden gewonnen (Erasmussprints en Apesop) zal nu de langebaan moeten worden bedwongen om te winnen. MGL en OJL starten beiden op de November444. Vorig jaar leek de overwinning in de LSA4+ voor het oprapen, maar er werd twee seconden te langzaam geroeid. Ruimte voor verbetering dus! Redelijk uitgedund door ziektes, blessures en andere persoonlijk ongemakken start MGL slechts met één viertje in de N4+, OJL start, een categorie hoger, in de O4+.

Maar 4 kilometer is slechts een peulenschil vergeleken met de afstand die Mr. Lukkes roeit. Op de Silverskiff in Turijn zal hij 11 kilometer afleggen inclusief keerboei. Veertig seconden voor hem start de Brit Zac Purchase, die ook dingen schijnt te kunnen. Een leuk mikpunt iig!

Het moge duidelijk zijn voor de trouwe volger van ProteusLicht: of je dit weekend nou in Delft, Amsterdam of Turijn hup wilt roepen, wij zijn er bij!

Reacties