Head of the river

Terwijl het lange tijd stil is geweest op deze hippe site, is er op het water het nodige gebeurd om optimaal aan de start van de Head te verschijnen. Proteuslicht heeft 4 ijzers in het vuur om eeuwig roem te verdienen.

Allereerst EJL: op de Heineken werd er op de 250m en 750m meegeroeid in de top van het klassement, maar werd er op de 5k redelijk wat tijd verloren. Op de Head zal er dus furieus gestart moeten worden en daarna is het een kwestie van niet uitzakken!

Tweede boot is een acht met Bart en Roel in combinatie met OJZ en MGZ. Waar het roeien op de Kersttest nog erg matig was, is er in het afgelopen weekend akelig goed getraind met erg strakke halen op T40. Zaterdagmiddag zal er met “Big G” op 2 in zijn eigen boot de Amstel verkend worden en moet het met de halen wel goed zijn. Op zondagmiddag neemt Bartje weer plaats en wacht er na 8 kilometer mogelijk de overwinning in het 2e divisie-veld.

In het 1e divisieveld is het erg spannend, naast de Nereus 8 die vorige week de Heineken wist te winnen starten de vers geselecteerde Holland8, met Pietje op de stuurplek, heeft Proteuslicht poppetjes in twee boten. “Kilometervreter van het weekend” Bartje stapt namelijk nog een tweede keer in de boot. Dit is een lichte KNRB acht: samen met de vierzonder van Roeland aangevuld met reserves en Bartje! Net als op de Heineken zal Arnoud in een combi met het RTC Noord-Holland het vuur aan de schenen leggen van de Holland8. Al met al valt er dus op de Amstel een erg mooie zondag te beleven qua roeien: bijzijn = meemaken!

Reacties