Hollandia Roeiwedstrijden / NK

Na een mooi en zonnig trainingskamp is het komend weekend tijd voor de Hollandia / NK roeien en natuurlijk is ProteusLicht hier ook weer van de partij!

In Tilburg is flink gezweet om op de Hollandia zo goed mogelijk aan de start te kunnen verschijnen. Voor sommige is dit bijna routine geworden maar voor EJL is het de eerste wedstrijd op de Bosbaan. Zouden er weer punten voor het klassement bij elkaar worden gespokkeld? In de trainingen zag het er goed uit, het lijkt er op dat de grootste uitdaging wordt om het hoofd koel te houden en lange harde klappen neer te zetten.

Als het dan toch over klassementen gaat kijken we ook naar het Dev4- klassement. Na een pauze van alweer 2 jaar is er weer een L4- die zich hier aan kan gaan wagen. De eerste confrontatie is altijd spannend en een verrassing. Ook deze mannen zullen er alles aan doen om zo veel mogelijk punten weer mee richting Delft te nemen.

Freek heeft dit jaar zijn zinnen gezet op de skiff. In het LB en LN veld zal hij gaan proberen om zo snel mogelijk van zijn scull beginnenlingen status af te komen. En waarom dan al niet deze wedstrijd je puntje voor alle andere drukken? Harde halen zijn er in de winter genoeg in gesleten!

Met deze ploegen zouden we bijna vergeten dat het op de Hollandia om de NK titels gaat. Hier zal Bart de eer van ProteusLicht verdedigen. In het LSA 1x veld gaat hij doen wat hij het best doet, een potje onverstoord hard van A naar B varen. Zal het hard genoeg zijn? Elke aanmoediging zal welkom zijn om hem over de streep te schreeuwen.

In de SA2- vinden we voor ProteusLicht geen onbekende, hier gaat Arnout met Joris (Gyas) zware ballen gek maken. Met 20 inschrijvingen waaronder de net uit Oxford terug gekeerde Roel Haen zal het een mooie pot worden.

In de buiten categorie zullen Sander en Tim ook nog over de baan gaan. Sander start in de SA2x (NK) en N1x. Tim heeft zich bij MiddenGroepDik op de de slag positie van de Dev4- weten te werken en zal hiermee dan ook hard de baan over knallen op zoek naar de puntjes voor het klassement.

Al met al staan er veel mooie lichte races op het programma!-nkklein11-k2153

Dit jaar weer een mooi podium? Tot op de Bosbaan!

PS. Let op de werkzaamheden aan het spoor tussen Delft en Amsterdam Zuid!

Reacties