EJL’13 en kersttest

Na een recordaantal sjaars in de OWee te hebben binnengehaald, een sterke Sportieve Groep en een misschien wel nog sterkere selectie heeft Proteuslicht de onderste laag van de doorstroom pyramide weer goed gevuld. Want zo hoort de opbouw binnen een wedstrijdsectie eruit te zien: veel eerstejaars, een redelijke grote middengroep en daaruit stromen een aantal door naar de echte top. Door onderaan meer kwantiteit (en het liefst gecombineerd met kwaliteit) toe te voeren aan de pyramide, komt er bovenaan ook meer uit! De afgelopen jaren leek er een neergaande trend te zijn ingetreden met een eerstejaars 8, twee á vier middengroeproeiers en daarboven nog een handjevol ouderejaars. Gelukkig is dat dit jaar niet het geval; met twaalf eerstejaars!!, twee vieren in de middengroep en een grote groep ouderejaars staat Proteuslicht een mooi en succesvol seizoen te wachten.

Ondanks dat de twaalf eerstejaars pas net geselecteerd zijn is het eerste wapenfeit als geschied: met een zeer sterke eindtijd van 6:48.9 werd niet alleen het LEj8 veld gewonnen, maar tevens één seconde van het kampioenschapsrecord van de NKIR. Snelste LEj ooit!
Morgen op de kersttest is het laatste moment alweer gekomen om je dit seizoen in de kijker te roeien en mooie percentages op het scorebord te toveren. Naast eerstejaarslicht zullen ook de viertjes van de middengroep en de vloot ouderejaars skiffjes meedoen. Het echte spektakel vindt plaats in de middag met het achten blok waar ook een acht van OJL/MGL aan de start licht, mogelijk een acht die potten kan gaan breken op de Heineken of Head! De helden die dit jaar de lichte eerstejaarsboten gaan vullen, en daarmee het klassement weer naar Delft gaan halen, zijn:

Bart van der Lee

Bas Pijnacker Hordijk

Gerald van der Geugten

Gerrit Deen

Gijs Bouman

Kevin Koopman

Rico Hooijschuur

Robert van der Wiel

Roland Kok

Thijs Boumans

Thijs van der Zee

Tim Dikland

Reacties