H4K

Na de succesvolle Winterwedstrijden staan de komende weekeinden de laatste twee langebaan wedstrijden op het programma: de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River. Aankomend weekend wordt de Heineken verroeid op de Amstel in Amsterdam.

Heineken Roeivierkamp

Deze wedstrijd is de roeivariant van het allroundschaatsen. Je roeit vier afstanden (2500m, 250m, 750m en 5000m) en de tijden worden omgerekend naar de 250m en daarvoor krijg je een aantal punten. Uiteindelijk wint de ploeg met de minste punten over alle afstanden de wedstrijd. Pak je één seconde op de 250, dan wordt dat omgerekend 20 seconden op de 5000m. En dat vat gelijk kort samen hoe ontzettend belangrijk die 40 seconden ongeveer zijn: deze afstand vern**ken en de Heineken is naar de knoppen. Vorig jaar verbeterde Freek in zijn combi-acht het baanrecord op deze afstand naar een nette 38.5 seconden; vast iets met meer biceps of zo…

EJL8+ gaat er alles aan doen om de ongeslagen status op wedstrijden te behouden. De prestaties van eerstejaarsachten op de twee middellange afstanden, 2500m en 750m, zijn vaak een goede graadmeter voor de rest van het seizoen. Vooraan meedoen is dus erg belangrijk. Daarnaast zijn er veel punten te sprokkelen voor het Eerstejaarsklassement.

MGL4+ combineert met de EJL4+ en start in de 3e divisie tegen tweedejaarsachten van Nereus en Skadi, dus daar zijn zeker mogelijkheden tot winst. Jan is nog Beginneling, dus toen de EJZ4+ nog een invaller zocht, was deze NederDuitser (is dat een woord? ja, dat is een woord!) snel van de partij. In een Proteus-Eretes/Skadi combinatie acht start hij het zware Eerstejaars-veld met de EJZ4+ en zelfs Rob is van de partij!. Winnen lijkt lastig in een niet zo Licht veld, maar in het eerstejaarsroeien is alles mogelijk.

Ten slotte heeft Proteuslicht ook nog poppetjes in de Oude 8+ met Rocco en Sander. Winnen lijkt wat te hoog gegrepen, maar met goed roeien moet een 3e/4e plaats er zeker in zitten.

Kortom veel lichte pikken in veel verschillende boten op het water dit weekend, komt dat zien!

Ps: de altijd optimistische stukjesschrijver van de Bakker heeft voor de Heineken weer een mooi stukje proza geproduceerd; “De dames eerstejaars hebben afgelopen weekend een solide trainingskamp op de Amstel gedraaid en hebben daarmee de nodige stappen gemaakt om zich de top-10 van eerstejaars dames roeiend Nederland binnen te stormen.

Reacties