ProteusLicht wint opening van de WAB

In Nederland zijn er een aantal roeiwedstrijden met koninklijk aanzien; beste voorbeeld is de Koninklijke Holland Beker. Maar al deze wedstrijden missen toch de aanwezigheid van de echte machthebber in het land. Laat het toeval nou net willen dat afgelopen vrijdag Wim-Lex een gaatje in zijn agenda had en zo de gloednieuwe Willem-Alexander baan kwam openen.

Zoals je kunt verwachten wordt er op zo’n koninklijk evenement enorm veel geld uitgegeven aan beveiliging, aankleding van het geheel en gelukkig ook aan de catering, het blijf toch Wim-Lex! In de ochtend werd er eerst genoten van de overheerlijke kleine versnaperingen op de roeibaan, waarna er goed geluncht werd in het cafetaria in het huisjespark langs de baan.

Cakejes hakken bij WA-baan openingLunch voor WA-baan opening

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een goedgevulde maag was het toen tijd voor het hoofdnummer van de dag: 250m racen tegen de rest van het RTC. De titel verraadt de uitslag al enigzins, maar toch: ProteusLicht wint de opening van de Wim-Lex baan!

De NOS was ter plaatse om dit legendarische moment te vereeuwigen en het filmpje haalde zelf het 20u journaal. (vanaf 0:59)

Reacties