De ontmaagding van de KWAB

1 Mei, na een zoutloze, inweeg-Koninginnedag ligt de Koningklijke Willem Alexander baan er mooi bij. De al met een hoge baansnelheid bereden heenweg in de luxe bolide van middengroep licht werd er volop van de windmee genoten. De laatste grammetjes werden bezweet en de zon begon zijn lang verwachte terugkomst waar te maken.

De laatste voorbereiding (http://www.moppentap.nl/moppen/mopframe.php?m=r31 ) werden getroffen en Daan Klomp en ik stonden klaar voor de weging. Tja, er stonden er wel meer klaar. Na een klein beetje vertraging en het genieten van de zon konden we dan eindelijk veel te licht inwegen. Een grove schatting, we hadden deze waarschijnlijk kunnen delen.

De race

De race werd gevaren in tegengestelde richting voor de meest gunstige weeromstandigheden. Dit betekende wel dat om te voorkomen dat we onze splinternieuwe empacher op een startvlot parkeren er maar 1900m gedaan werd gevaren. Na een knallende start (bijstanders zullen het bevestigen) werd het baantje afgesloten met een gezonde 6:07 komma nogwat. Omgereken de snelste tijd van de dag maar met zeker ruimte voor verbetering. Een mooi voouitzicht dus!

Bart

Reacties