Westelijke op Wim-Lex baan

Aankomend weekend vindt de eerste echte 2k-wedstrijd plaats op de geopende Wim-Lex baan: de Westelijke. Een paar weken geleden, deed de Bakker een leuke poging met de Raceroeiregatta, maar kun je iets een nationale wedstrijd noemen als 90% van de 150 inschrijvingen van je eigen vereniging komt en het niet-klasserend is? Volgens mij heet zoiets een Onderlinge wedstrijd …

Maar goed laten we vooral niet op andere verenigingen focussen, daar gaan we niet harder van roeien. Wie dit weekend wel hard gaan roeien zijn natuurlijk de boys van ProteusLicht!

EJL8+ 2.0 komt in een nieuwe opstelling voor de dag en zal zeker weer mee gaan doen om de punten in het Eerstejaarsklassement;met nog 4 wedstrijden te gaan staan ze op de vijfde plek, net achter de top 3. Tijd om weer wat plekjes naar boven op te schuiven! Op zondag wordt hard gestreden tegen onder andere de nummer 3 in het klassement om de felbegeerde Nieuwelinge-status in het LB8+ veld.

EJL4+ heeft mede door wat blessureleed ook wat geschoven in de opstelling en start in het LN4+ en het LO4+ om zo het tweede blik van het jaar binnen te slepen.

In de skiff starten Martijn en Cor op zaterdag allebei de LN1x en op zondag respectievelijk de LB1x en LO1x. Dat laatste veld start Bartje ook tegen onder andere zijn partner uit de dubbel 2 Daan Klomp, dat wordt dus zeker een mooie pot!

De Dev4- staat nu op een 3e plek in het klassement, maar net achter de koppositie. Met de hulp van Thijs is er de afgelopen weken gesleuteld aan het roeien; kan er dit weekend al een machtsgreep in het klassement worden uitgevoerd? Tweede ploeg in de Developmentklassement is de MGL4+, die na een buitenlands avontuurtje opeens op scherp staan om Overgangs te worden en nu dus de overstap naar de vierzonder maken. Zijn zij al in hun eerste wedstrijd in staat met de top mee te komen?

Na hun selectie voor de Lichte Holland8, is de Westelijke de eerste wedstrijd die Sander en Roel gaan starten in zowel de 4- als de 8+. De tegenstand wordt opgezocht in het zware veld, dus er kan deze week lekker worden doorgegeten. Vooral op zaterdag zal het een prestigestrijd zijn tegen zowel de LSB4- als de andere 4- uit de 8. Op zondag treffen zij de SB8, een zware acht van de Bakker en de Universiade8.

Kortom, ondanks dat het op zaterdag maar liefst 14mm gaat regen, is er genoeg roeigeweld op het water om van te smullen dit weekend!

Reacties