Internationale Martini Regatta

De Internationale Martini regatta met internationale ploegen is tegenwoordig een wedstrijd met internationale allure. Een groot aantal niet-Groningers reist naar Groningen af om op de nabijgelegen roeibaan een wedstrijd te roeien. ProteusLicht zet dit weekend in op een eigen internationale combi. Sterker nog, ze komen niet eens uit Nederland!

Dat ProteusLicht aan maatschappelijke ontwikkeling deed in zowel binnen- als buitenland was al bekend. Een tijdlang zijn de Belgische roeiambities ondersteund door het begeleiden van Sjefke. Dit jaar worden in de LM8+ de uiterste regionen van ons land ondersteund. (Er wordt nog gewerkt aan een Nederlands paspoort voor Tim Weerkamp).

Naast dat binnenlandse project worden ook Duitsland en Frankrijk dit jaar ondersteund. Ondanks hun oerhollandse namen zullen Jan en Cor in een Duits/Franse combi naar de Martini Regatta afreizen.
Doel: Het winnen van de LN2-.
Waarmee het LN2- veld direct een veld met internationaal aanzien is. Naast onze combi zullen er ook een Groningse 2- en een paar Nederlandse 2-‘s aan de start verschijnen.
Mehr Beine, Escaliers durs!
Who to whatch?
De onweersbuien, de tegenwind en natuurlijk de ploeg in baan 7.
Reacties