RTC trial

Zoals eerder al werd aangekondigd stond 6 Oktober de beruchte RTC-trial op het programma. ProteusLicht was op oorlogssterkte aanwezig om al gelijk bij het eerste meetmoment dit seizoen te laten zien tot wat we dit jaar in staat zijn.

Skiffjes

Dat Bartje in de skiff leuke dingen kan, is voor niemand een raadsel. Bartje startte gelijk achter O.F.J.A.B.C.D. Siegelaar, je weet wel de held van onze rode buren. Dat bood natuurlijk prima mogelijkheden om deze zware bal eens helemaal gek te draaien. En zo geschiedde: liefst 19 seconden sneller legde Bartje het parcours af dan de rode buurman. Ook Thijs van Luijk kon het tempo niet volgen en zo werd dus de snelste skiff-tijd van de dag neergezet. Met de straffe Golden Medal Standards van Josy blijf je dan nog steeds steken op een percentage van 86%, maar dat schijnt nog nooit iemand gehaald te hebben. True Story!

Ook in het LB1x veld had ProteusLicht een sterke deelnemer in de persoon van Thijs Boumans. De jeugdroeier, die vorig jaar in EJL zat, heeft voor dit jaar voorlopig zijn pijlen gericht op de skiff. Insiders kennen de kwaliteiten van deze jongen, maar dat het in dit stadium van het seizoen al zo hard zou gaan is indrukwekkend.

2-

In dit kleine boordnummer kwam Sander en Roel uit. Helaas werd de snelheid op voorhand verkeerd ingeschat, waardoor er achter 3 Laga 2-‘s moest worden aangestart ipv ervoor. Nevermind, toen net voor de werf de eerste Laga2- zou worden ingehaald, stuurden ze net de verkeerde kant op, waardoor er nog even mooi werd geclasht. Uiteindelijk bleek dat Sander en Roel de snelste 2- waren met een prima tijd.

MGL startte grotendeels ook in de 2-, waarbij Gerald en Kevin voorlopig het beste voor de dag kwamen.

Al met al mooie prestaties, op naar de Tromp!

En natuurlijk weer een mooie video om het KTen te bevorderen:

Reacties