Proud to present: EJL 2014

Na vijf weken IRT, drie weken sportieve groep en nog eens drie weken selectie is de kogel door de kerk. De roeiers die dit jaar de eer van Proteus-Eretes zullen verdedigen in het eerstejaarsklassement voor lichte achten is bekend! De 9 roeiers die er dit jaar vol voor gaan om het klassement naar Delft te halen zijn:
  • Edwin van Tongeren
  • Geert ten Have
  • Hans Limburg
  • Marijn van Loo
  • Marius Franx
  • Max Draisma
  • Onno Molenaar
  • Ramon de Koning
  • René Vernooijs

En niemand minder dan Maarten van den Broek, rising star binnen de Nederlandse roeisport als het op sturen aankomt, zal de touwtjes in handen nemen  om deze jongens tot het uiterste van hun kunnen te pushen.

Nu zult u wellicht denken, “sinds wanneer zijn er 9 roeiers nodig in een boot waar slechts plek is voor 8?”. Het verleden heeft toch duidelijk bewezen dat 8 meer dan genoeg is om een bootje hard te laten gaan, vraagt u dit maar eens aan de klassementswinnaars uit 2001 of 2007. Er zijn echter meer voorbeelden te noemen waar een negende roeier meer dan welkom was geweest.

Het seizoen is lang en bij een blessure kan je bijna zeker een streep door het klassement zetten, hier van tevoren geen rekening mee houden is je eigen ruiten ingooien. Niet alleen wordt er het niveau van het eerstejaars roeien hoger, ook wordt er tegenwoordig zelfs in Delft gedacht dat het aantal studiejaren niet oneindig mag zijn. Meer dan acht roeiers geeft de flexibiliteit om een roeier rust te geven voordat het te laat is en bij een blessure is er slechts letterlijk een man over boord.

EJL 2014 zal voor het eerst zijn opwachting maken op de NKIR, zo ergens tussen 16:15 en 16:45. En binnenkort meer over de roeiers op www.proteuslicht.nl

Reacties