EJL2014 wint de NKIR

Waar eind november EJL2014 met veel trots aan de vereniging werd gepresenteerd, was afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd voor deze kersverse combinatie van lichte pikken: de NKIR

De afgelopen jaren is er een duidelijke trend te zien in de toename van het fysieke vermogen bij de Lichte Eerstejaars 8+. In 2006 bijvoorbeeld zaten er maar 2 ploegen onder de 7 min en werd EJL’07 2e met een tijd van 6:58.9. Vorig jaar liet EJL’13 zich vastleggen in de analen als Nederlands recordhouder, door de waanzinnig snelle tijd van 6:48.9.
Dat er dit jaar hard geergometerd zou worden op de NKIR was dus op voorhand al duidelijk. Met een brede selectie van 9 man is er goed getraind richting de NKIR, alleen ontbrak het aan de supersnelle jeugdroeier die even onder de 6:40 trapt. Daarmee leek de NKIR vooral een wedstrijd om persoonlijk en als ploeg veel winst te pakken, maar zou de eindtijd waarschijnlijk niet snel genoeg zijn om te winnen. Helaas raakte Max geblesseerd en kreeg Marijn een dag voor de wedstrijd een lekker griepje er overheen. Er was dus een invaller nodig!
Gelukkig was Rico zo sportief om op zaterdagmiddag na een lekkere AT-training met MGL de trein te pakken naar de Sporthallen Zuid om EJL’14 toch hun eerste wedstrijd te kunnen laten starten en dat hebben we geweten. Waar Rico easy op 6:50 zou gaan zitten, werd het gas vanaf het begin open getrokken. EJL’14 hield zich wel netjes aan het plan ;-). In de snelste heat van het veld kwamen de andere ploegen er niet aan te pas en zo stond de klok na 6:52,5 stil. Gedeeld eerste met Skoll, die de heat voor ons had gewonnen!

Blijkbaar lukt het de organisatie nog steeds niet om iets verder dan een tiende achter de komma te kijken, want ook bij DEj8+ werd de eerste plek gedeeld. Misschien iets om te verbeteren voor volgend jaar?!?

Om de dinercheque, verbonden aan de winst bij de Ej velden, te verdelen werd er besloten om nog een extra 200m te doen tussen EJL’14 en Skoll. Daarin werd helaas aangetoond dat wanneer je een extra heat hebt om uit te rusten, je toch echt sneller kan sprinten, maar ach iedereen weet: ‘De ploeg die de dinercheque op de NKIR wint, wint nooit het klassement!’

Reacties