Kersttest & RTC contracten

Afgelopen zaterdag vond de, inmiddels drukbezette, Kersttest plaats op de Schie. ProteusLicht was hier natuurlijk goed vertegenwoordigd!

Na het winnen van de NKIR, was de Kersttest voor EJL de eerste test in de boot. Helaas wist de ploeg een week later niet hetzelfde trucje te herhallen. Er werd weliswaar het hoogste percentage geroeid van de Eerstejaarsploegen, maar er moet nog een stuk harder gevaren worden om vooraan mee te kunnen doen in het klassement.

MGL was met vier boten goed vertegenwoordigd. Na een misstap op de Hel wist Martin zijn progressie in de skiff aan iedereen te laten zien en miste, door een stroeve streeftijd, niet veel om positief te varen. Bij de tweezonders werd een onderlinge strijd gevoerd tussen het duo Kevin&Rico en Gerarld&Bart. Eerst genoemde won deze strijd en voer vrijwel dezelfde tijd als de 2- van MGZ. Daarnaast verscheen ook een vierzonder aan de start. Opmerkelijk aan deze boot was de terugkeer van Roland Kok tot de wereld van het wedstrijdroeien. Deze semi-lichte pik zal de komende maanden de croissantjes en baguettes aan de kant moeten leggen om de compo-vetjes eraf te krijgen, maar wist op de 6km ergometertest al het beste resultaat van MGL te varen.

Bij OJL hadden Roel en Sander onder het motto ‘meer is beter’ hun boordpaal omgeruild voor twee scullpallen. Na maar liefst twee weken in de 2x, voeren ze een zeer nette race. Na wat natte vingerwerk voor het bepalen van hun streeftijd, bleken ze ook nog een positief percentage te hebben.

Onze knuffel Fransoos Cor, wist na een mislukte NKIR, in zijn gloednieuwe skiff de beste tijd te varen van de lichte skiffeurs, sneller dan Bastiaan en Conno.  Hierdoor werd ook een mooi percentage binnengehaald.

Bartje was vergeten zijn wekker te zetten en werd pas rond het middaguur wakker, toen het geweld van het ochtendblok allang over was.

Tijdens de lunch werden de talentstatussen van het RTC verdeeld. Bart, Sander en Roel hebben dit seizoen de majorstatus met bijbehorende ondersteuning van het RTC: trainingskampen, coachondersteuning, FMS testen en nog veel meer. Cor is voorlopig de enige minor, maar binnen MGL mogen er ook nog een aantal statussen worden uitgedeeld. Iedereen met een status kreeg een mooie thermo en voor de majors was er zelfs een turtle! RTC Zuid Holland bedankt

wpid-IMG-20131215-WA0003.jpg

Als afsluiter van deze dag werd er natuurlijk ook geacht! Naast een acht van EJL en MGL, werd er ook een ‘Great Eight’ acht gevormd met WK roeiers waar Bart in mocht plaatsnemen en een lichte RTC-combi met Sander, Roel en Cor.

Helaas hadden de roeiers van de andere verenigingen het concept van de 3k niet helemaal begrepen, iets met iedereen inhalen en veel spektakel, waardoor er met grote startverschillen werd gestart. Ook al was het geweld op het water iets minder, werd er prima gevaren en wist de lichte RTC acht vele zware ballen achter zich te laten.

Reacties