Teambuilding EJL2014

Alle neuzen binnen een ploeg dezelfde kant op krijgen is geen makkelijke opgave. Zeker niet als de ploeg bestaat uit 10 eigenwijze en compleet gestoorde Delftse mannen. Dan gebeuren dat soort dingen namelijk niet vanzelf tijdens het koffie drinken na de training. Daarom vonden de coaches van EJL’14 het een goed idee om een gehele dag uit te trekken om de alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Door de coaches werd ons medegedeeld dat wij vrijdag 10 januari moesten vrijhouden in onze agenda. Wat er precies ging gebeuren werd geheim gehouden. We konden het in onze agenda schrijven als ‘Event X’. De paklijst werd ons de woensdag van te voren even mondeling doorgegeven. Op deze paklijst stonden dingen als een zwembroek(zonder handdoek), 40 meter touw, een zeil van 2x2meter of 6m2 en nog meer dingen waarvan we niet meer precies wisten wat het moest zijn. En zoals echte mannen dat doen, moest één uur voor de afgesproken verzameltijd meer dan de helft van de paklijst nog worden gekocht.

Om 12:30 was het dan eindelijk zover: iedereen moest verzamelen in de OPEK voor een gezamenlijke lunch. Om 12:15 druppelen de eerste ploeggenoten al binnen en om 12:45 waren we dan eindelijk compleet. Over wat we precies gaan, doen laten Freek en Erik nog steeds niets los. Tot zij ons een A4’tje met informatie geven en zelf alvast naar de locatie gaan.
Op het A4’tje stond dat wij ons met het OV in de richting van de roeivereniging Gouda moesten begeven. Dit natuurlijk met alle spullen die op de paklijst stonden, maar ook hadden de coaches nog wat extra spullen die mee moesten: Een boordpaal (één met maconbladen want die zijn extra lang) en een touwtrektouw. Daarnaast moesten we onderweg nog een paar groepsfoto’s gemaakt worden waar alle negen roeiers en stuur op moesten staan. In deze foto’s moesten een aantal films worden uitgebeeld.

DSC01836

Nadat de lunch was opgeruimd zijn we naar Delft-Zuid gelopen. Daar op de trein naar Rotterdam gestapt, al maakt een paal het instappen in de trein stappen wel wat lastiger. Op Rotterdam Centraal vonden wij het een goed idee om met de metro naar de Erasmusbrug te gaan. Dan konden we daar mooi een paar groepsfoto’s maken. Er was toch nergens gezegd hoe laat we precies in Gouda moesten zijn.
Uiteindelijk komen wij met zo’n  een anderhalf uur vertraging weer aan op Rotterdam Centraal om de trein naar Gouda te nemen. Na veel gegrap en herrie maken in de trein komen we dan eindelijk aan in Gouda. Om ons daar op niet al te hoog tempo in de richting van de roeivereniging te begeven. Na onderweg nog een paar groepsfoto’s gemaakt te hebben komen we een kleine 2 uur later dan gepland aan bij de roeivereniging in Gouda.

En dan trekt Erik toch een mooi gezicht als je aan komt lopen en roept: ‘We zijn in 1 keer goed gelopen.’ Terwijl je 2 uur later bent dan de coaches gepland hadden. Dan maar snel allemaal naar binnen om te beginnen aan het serieuzere gedeelte van de dag. Het gedeelte waar alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Om te zorgen dat we een nog betere en gemotiveerdere ploeg worden. Een ploeg met ambitie, een ploeg die weet wat ze willen.

Dit werd al vrij snel duidelijk: Eerstejaars Licht 2014 weet precies wat ze willen. Wij willen meedoen in de top van het eerstejaars klassement. Wij willen niet alleen mee varen in de top van het klassement, wij willen dit klassement mee terugnemen naar Delft.

DSC01875

Tot slot gingen we nog met de bus naar Bodegraven. De buschauffeur keek niet al te vrolijk toen wij met onze paal de bus in gingen. In Bodegraven gingen we eten bij de Familie Beerthuizen en nog verder met teambuilding, want door onze vertraging van 2uur waren we nog niet helemaal klaar.

Deze teambuilding dag heeft veel mooie dingen opgeleverd. Een ploeg die weet wat ze willen en hoe ze dat willen bereiken. Een ploeg met ambitie, een ploeg die het klassement weer naar Delft wilt halen.

Tot slot hebben we ook nog wat minder belangrijke dingen geleerd:

– De snelste weg van Delft naar je coaches in Gouda is via pier 14 bij de Erasmusbrug:DSC01763

– René doet het erg goed bij 14/15 jarige meisjes:
DSC01845– Het is altijd handig om een touwtrektouw bij je te hebben:

DSC01805– Een boordpaal is prima geschikt voor het openbaar vervoer.

– Chinezen vinden het niet raar om foto’s te maken van mensen die vastgebonden liggen op het spoor:

Teambuilding EJL'14-OV poortjes denken dat een persoon met een paal 2 mensen voorstelt.

DSC01713
Kortom een dag om niet snel meer te vergeten. Gelukkig hebben we de foto’s nog!
Alles is een wedstrijd, en wij winnen alles!
EJL2014

Reacties