EJL en Bartje winnen de Head

Het wedstrijdseizoen kent vele mooie wedstrijden, maar de Head of the River is zeker een klassieker die geliefd is onder vele roeiers. Deze 8km langebaan wedstrijd is de grootste wedstrijd van Nederland en in de hoogste categorie voor Heren en Dames is er de prestigestrijd tussen verenigingsploegen voor de ‘Blauwe Wimpel’.

Zowel op de NKIR als de Winterwedstrijden waren de verschillen om de topposities in het LEj veld erg klein. EJL wist met een goede race tweede te worden op de WW, maar het gat met de puntloze 9e plek was slechts 6 seconden. In deze 6 seconden finishen dus 6 ploegen; een slechte race en je scoort ‘zero points’ voor het klassement. Zero points is gelijk een mooi bruggetje naar de score die de Franse inzending voor het Songfestival dit jaar zeer waarschijnlijk gaat behalen: Twin Twin met Moustache. Misschien wordt Nederland dan toch een keer geen laatste!

Vorige week werd op de Heineken roeivierkamp een tweede plek behaald op de 2500m, maar op de sprintafstanden slechts een 6e (250m) en 10e (750m) plek. Op de afsluitende 5000m werd een 7e tijd behaald, wat resulteerde in de 6e plaats overall.

Om mee te doen voor de winst in het klassement was het dus zaak om het goede roeien van de trainingen om te zetten in klinkende munt op de Head! Na een goede trainingsweek, met tactische aanpassingen als het vliegwiel (iets met tikjes en energie), de €3,95 diabolo en een vier-pagina-tellend raceplan, was het roeien goed en ook de laser focus ontbrak niet. Met invaller Sam van Orca bleek wederom hoe competitief dit veld is: 3 ploegen binnen een halve seconde. Gelukkig klokte de IRIS op de Head, dus trok EJL samen met Gyas aan het langste eind en zo werd de eerste klassementswedstrijd gewonnen! Als resultaat staat EJL nu ook gedeeld eerste in het klassement. Eerst volgende wedstrijd is de Varsity op 6 april.

EJL’14 wint Head

Bartje was ook van de partij en won het zware 1e divisie veld met een lichte bonds8. Wat voor Proteus  de matige resultaten op de Heineken helemaal wegspoelde, was dat de Oude Vrouwen 8+ de snelste damesploeg bleek en zo hangt de Blauwe Wimpel weer een jaar lang op de Beuk!

Reacties