Voorbeschouwing Westelijke’14

Nog één dag en dan is het zover, er mag weer echt geracet worden. Het trainen en timetriallen op onderlinge sparpartijtjes is voorbij. In Zevenhuizen (Het nieuwe roeimekka van Nederland) zullen bijna alle toproeiers het tegen elkaar opnemen. Allemaal leuk en aardig, maar het draait natuurlijk om de lichte velden. Het hard roeien, maar wel door afgetrainde atleten. Wereldkampioen worden is een machtige prestatie, maar met een dikke pens als Kaj Hendriks willen we natuurlijk niet op de foto: klikken!

In de lichte mannenskiff nemen de twee B’s het op tegen de andere magere ventjes van Nederland. Bart in de LSB1x en Bucco voor de LSA1x. Bart mag onder andere tegen zijn mattie Daan Klomp en Bucco mag als gastheer roeiers uit alle uithoeken van Nederland ontvangen. Achter Bart zijn naam zult u een 4 aantreffen. Dit betekent dat wanneer u geld inzet op Bart voor de NK-titel u 4 keer uw inzet terug zult krijgen. Zo moet Bucco de strijd aan gaan met nummer 1 en 6. Aangezien de loting achter de rug is zal, zoals altijd, de rest van de uitslag bepaald worden door de wind. Of het wind mee of tegen wordt is nog even afwachten, maar de Willem Alexander Baan is er klaar voor.

IMG-20140414-WA0002

In de LSA2- heeft Proteus één afvaardiging. Sander en Roel zullen het opnemen tegen de grote favorieten Van Kints/van Wittmarchen en Weerkamp/Pijs. Het oude roeimaatje van Arnoud was op de Hel al de snelste met Tim W en de Njord/Nereus combi was op de WW de snelste ‘lichte’ ploeg. Helaas hebben Tim/Bjorn besloten het gevecht met de weegschaal nog even achter wegen te laten. De supertalenten Ivo/Jort laten na de WW en de ergometertest ook het NK-klein schieten. Jort is geblesseerd en Ivo zoekt zijn geluk in het nieuwelingen veld. De meeste WA-baan ervaring zit in de Skadi/Orca combinatie van Bastiaan en Jurgen. Hoe zullen zij zich (in tempo 45?) een weg door de storm gaan banen?

In het lichte nieuwelingen skiff veld zullen Cor, Martin en Thijs de strijd aan gaan met Ivo. Cor zal zich niet snel meer laten intimideren, nadat hij naast Azou lag in de voorwedstrijd op het Franse Kampioenschap. Of het moet de baard van Martin Lenz zijn natuurlijk. In de tweede voorwedstrijd komt Thijs Boumans aan de start. Hij neemt het onder meer op tegen Stef Schenkelaars die deze winter mee roeide met de selectie voor de LM8+.

In het Developmentveld twee lichte Proteus 4en naast elkaar. Hoe zal Erik Beerthuizen zich in dit veld gaan ‘ontwikkelen’? De vier-zonders zijn nog niet zo lang bij elkaar dus de eerste wedstrijd zal even wennen worden. Ook de boten van de buren doen mee in deze voorwedstrijd dus dat wordt een mooi spektakel. Rood tegen hemelsblauw, als ze zich maar niet door Okeanos en Vidar laten verrassen. Jasper en Mark starten zondag in de LN2-.

De sjaars zijn niet al te vrolijk uit Houten terug gekeerd. Na een aanvaring werden de goede halen niet meer gevonden. Tijd voor revanche! In het altijd spannende EJL8+ veld is alles mogelijk. Hopelijk helpen de balletjes voor de juiste koers en kunnen er weer ferme klappen gemaakt worden. Op het zonnige traika Tilburg werd veel vertrouwen getankt door Orca EJL’14, de ploeg met de snelste eerste kilometer van het veld, te verslaan op een 1500m.

IMG-20140412-WA0007

ProteusLicht wint de Westelijke, Hup en zet ‘m op!

Ps. de uitslagen zijn gedurende het weekend hier te vinden

Reacties