Pelargos – Proteus: 2-0

Terwijl er afgelopen weekend lekker gepeddeld werd op de Damen Raceroeiregatta, was er achteraf toch ook een zeer opvallende statistiek: in de velden waar Proteus tegen Pelargos uitkwam, trok Pelargos tweemaal aan het langste eind.

Op zaterdag kreeg, toen nog overgangsroeier, Bartje bijna 8 seconden aan de broek van deze Pelargo-iaan(?!?). Een dag later voorkwam deze jongeman dat Maarten de SA-status behaalde. Luisterend naar de naam Daniel Sigurbjorsson Benet, wilde deze jongeman van 23 een jaartje in het buitenland studeren en kwam zo uit in het Haagse. Niet een heel voor de handliggende keuze lijkt, maar in een interview met Roeined.nl geeft hij aan dat hij na het vinden van een opleiding vooral op zoek was naar een roeivereniging op loopafstand en dat vond in Pelargos.

Na korte blik op het palmares stopt de teller bij twee bronzen wereldbeker-plakken afgelopen jaar én niet minder dan 4 SB-WK finales, met een zilveren medaille in de 4- (Trakai 2012) en een bronzen de 2x (A’dam 2011). Weinig Nederlandse lichte pik kan dat evenaren.

Een mooie aanwinst dus voor de Nederlandse roeiwedstrijden. Helaas was het NK Klein alleen open voor Nederlandse roeiers, dus een krachtmeting met de Muda’s, Bartje en Daan Klomp bleef helaas uit. Hopelijk is deze toproeier op de HollandBeker weer te bewonderen! En altijd: más patas!

Reacties