Sander en Roel naar Luzern

Terwijl het nationale roeiseizoen afgelopen weekend ten einde kwam, komt het internationale seizoen nu net lekker op gang. Eerste internationale tournooi is de legendarische wereldbeker in Luzern, bekend om het kamperen bij de boer, het zwembad naast de start en het idyllische landschap. Niet voor niets wordt Luzern ook wel het roeimekka van de wereld genoemd.

Eind mei was de kogel door de kerk en werd duidelijk dat Sander en Roel in de Lichte 8+ zaten die kwalificatie voor het WK in Amsterdam moest gaan afdwingen. Onder leiding van hoofdcoach Peter Jan Speerstra, Otto Koppius en onze eigen Sara, is er vanaf toen keihard getraind om te vlammen op de Holland Beker. En zo geschiedde: het 20-jaar oude Nederlands record en het verenigingsrecord werden aangescherpt tot 5:33,92. Voor diegene die het wil terugkijken, dat kan hieronder! Vergeet niet je geluid uit te zetten, het commentaar is nogal matig 😉 “Wie zitten er eigenlijk in de Duitse boot? [Feitelijk lijstje met de roeiers en stuur wordt voorgelezen] Zo dat is dan ook weer duidelijk!”

Door het goede resultaat op de Holland Beker mogen we starten op de wereldbekerfinale in Luzern! Eerst zouden we in het Lichte veld meedoen, maar daar bleken niet genoeg inschrijvingen, dus nu staat het zware veld op het programma.

Met 10 inschrijvingen is de M8+ goed gevuld en worden er een A én B-finale verroeid. En zeg nu zelf: wat is er leuker dan starten tegen Olympisch kampioen Pete Reed? Juist ja; starten tegen Pete Reed in Luzern.

Voor de trouwe volger: vrijdag rond 13:40 is de voorwedstrijd, zaterdag is rond 16:10 de herkansing, de B-finale is zondagochtend om 9:25 en de A-finale net na 3 uur ‘s middags. Mocht je dus in Luzern zijn of van achter je pc de wedstrijden volgen via de live tracker, een welgemeend ‘Allez lichte pikken’ wordt altijd gewaardeerd 😉

Reacties