Red Bull voorbij Pampus

Red bull voorbij Pampus: 30km roeien en 5km hardlopen met de boot. Een race waarin 4 gestoorde gasten en een stuur de strijd aan gaan om deze loodzware race zo snel mogelijk af te leggen. Gelukkig konden wij in onze eerstejaars acht wel 4 gestoorde roeiers vinden die deze uitdaging aan durven.

Het avontuur is begonnen op een mooie donderdagmiddag halverwege Juni. Marijn had het facebookevent van Red Bull gespot en gelinkt op onze mooie EJL14 facebookgroep. Binnen een paar minuten hadden we echter al een klein probleem. We hadden namelijk 5 roeiers en een stuur de dit toch wel een supertof idee vonden. Maar na wat discussies hebben we toch nog iemand zover gekregen zichzelf uit te selecteren!

Het is nu echter alweer ruim ander halve maand later en de racedag nadert snel. Komende zondag om 8uur ’s ochtend zal het dan echt zover zijn en moeten we 35km gaan afzien. Na een maand op onze luie reet van het zonnetje hebben genoten zijn we afgelopen week dan begonnen met de echte voorbereidingen. Baantjes roeien om te zoeken naar wat de perfecte baanhaal is om 30km lang vol te houden. Schuim bevestigen aan de boordranden om het rennen net iets minder oncomfortabel te maken en natuurlijk oefenen met rennen. Rennen met een 4+ is echter niet zo comfortabel en de juiste tactiek is nog niet helemaal gevonden. We moeten dus in de komende paar dagen nog hard trainen om alle fijne kneepjes van het dribbelen met de boot onder de knie te krijgen!!!

Wij zijn echter niet de enige lichte pikken van Proteus-Eretes die aan deze meedogenloze strijd gaan wagen. Tim Dikland gaat de oude vier naar de finish schreeuwen vanaf de stuurpositie en dus ook nog 5km hardlopen met 4 palen.

Ook start er een heuze lichte coryfeeën boot met Roeland, Arnoud, Joeri Bruschinksiekske en beroepssnabbelaar Tim Geraedts met Mark IJspeert op de stuurpositie.  Met lange en vooral efficiënte halen proberen de concurentie voor te blijven, of wordt er toch een andere tactiek gebruikt?

Tim Geraedts, Red Bull Xrow expert en Snelle Jelle in de roeireclame:

Er doen nog drie ploegen uit Delft mee, maar daar hebben we onze kennis niet mee gedeeld. We hebben ze eerder op een dwaalspoor gezet.

Aldus de Redbull site.

Dus mocht je komende zondag tijd en zin hebben om lichte pikken aan te moedigen in Amsterdam, alle support is welkom!!! Kun je er echter niet bij zijn, niet getreurd op zaterdag 16 augustus zal erom 17:30 op RTL7 een programma over de ‘Red Bull voorbij Pampus’ worden uitgezonden.

Meer info over de race: check de Redbull site

EJL’14 (vsnb Edwin,Hans,Onno, Ramon Stuur:Maarten)

Reacties