LICHT 2015 compleet: Geeft je vleugels!

Update: met een vernieuwd plan werd dit jaar ook de stuurtjesselectie naar een hoger plan getild. Veel enthousiaste en goede stuurtjes waar alle Eerstejaarsploegen van kunnen profiteren. Sinds woensdag is de ploeg compleet! Met veel trots kunnen wij bekend maken dat voor komende jaar de stuur is van LICHT 2015:

Fleur Wellen

2014-12-01 21.19.26

 

Een hevige strijd met een ongekend hoog niveau, mooie sparsessies op de zondagen, keihard afzien op de mountainbikes op het EJWW; allemaal elementen van een zeer geslaagde selectieperiode. Vorige week was daar het moment van de waarheid: de selectiebekendmaking. Via een mooi speurtocht door het pittoreske Delft, bleven er uiteindelijk 8 helden over die dit seizoen het Lichte Eerstejaarklassement naar Delft zullen halen.

IMG_20141124_092112

IMG-20141120-WA0014

Bas Lievaart: De man die menig vrouwenhart steelt, door simpelweg zijn neutrale blik op te zetten. Vrolijke jongen die zich altijd maximaal inzet op een training; een aanwinst voor elke ploeg!

Tim de Bruijn: Veelzijdige jongen, die naast klussen aan de loods, biertappen, dit jaar ook keihard gaat roeien in Licht 2015. Vorig jaar heeft hij al selectie gelopen en na een jaar fysiek sterker worden een van de ervaren krachten van de ploeg. Razend snel op de ergo, zeker voor zijn lengte gewicht.

Jelte Doeksen: Met 22 jaar de ploegpappa en door velen ‘Tarzan’ genoemd, naar zijn karakteristieke staartje. Dit jaar lid geworden specifiek om te gaan wedstrijdroeien en een enorme doorbijter als het wat minder licht gaat 😉

Mitch Geraedts: De achternaam verraadt natuurlijk gelijk van wie hij het broertje is, maar daar kan hij erg slecht tegen om aan herinnerd te worden. Fanatiek tot op het bot en geboren hipster.

Cas van Mierlo: Eenvoudig te herkennen aan het vlassige baardje, wat steevast zijn kin verhuld. Is hier dit jaar maar voor een duidelijk doel: het klassement winnen! Wat moeten we nog meer zeggen?!?

Wessel Boosman: Gezegend met licht-roeiend bloed in de familie, zusje Paula roeit bij Argo, wist deze jongen al snel dat hij onderdeel uit moest maken van Licht 2015. Met een indrukwekkende lengte van 1,94, is hij letterlijk gezien de grootste in de ploeg.

Jorn Hofwijk: Ongekend sterk op de ergometer voor een Eerstejaars. Gewapend met Limburgse nuchterheid, stapt hij na een ergometertraining altijd op van de ergometer met de opmerking: “Dat ging wel aardig, maar….”. Fietst voor elke training 30 min heen en 30 min terug naar Den Haag, dus wat uithoudingsvermogen zit het wel goed!

Hendrik-Jan Kruijsse: Als laatste in dit rijtje, maar zeker niet de minste: HJ! Tweede ervaren kracht in deze ploeg. Rustige jongen, die technisch erg strak roeit. Ook produceert hij mooie ergotijden, zeker gezien zijn 62 kilo schoon aan de haak.

Licht 2015: VLNR: Jorn, Cas, Wessel, Jelte, Tim, Bas, HJ, Mitch

Licht 2015: VLNR: Jorn, Cas, Wessel, Jelte, Tim, Bas, HJ, Mitch

Namens de trotse coaches wens ik deze nieuwbakken Lichte Pikken veel succes en plezier dit seizoen,

Roel Diekerhof (Hoofdcoach)

Karen van Vianen

Sarah Kleijn

Marijn van Loo

Robert van der Wiel

Jurriaan Jansen & Folkert Steen (Profcoaches)

LICHT 2015 logo-cropped

 

Na het zien van al dit roeigeweld trok de hemel afgelopen maandag geheel open en leverde de roeitraining onderstaande mooie beelden op:

IMG_20141124_085810

IMG_20141124_090512

IMG_20141124_091544

 

IMG_20141124_090822

Reacties