Traika Honte

Het roeiseizoen komt snel dichterbij, en dat betekent maar één ding; het allereerste trainingskamp voor de sjaarzenwedstro’s bij RV Honte. De dag waarop we vertrokken, vrijdag 6 februari, begon als een koude en droevige dag, logistieke problemen zorgde er bijna voor dat de geplande training die dag niet meer mogelijk was. EJL maakte zich al klaar voor een grote deceptie, ons allereerste trainingskamp, onze allereerste keer trainen op niet-schiewater, iedereen had er zoveel van verwacht, zoveel van voorgesteld, en het leek de eerste dag al volkomen de mist in te gaan. Maar een bevrijdend whatsappje deed de sfeer volkomen omslaan, de logistieke problemen waren opgelost als sneeuw voor de zon en EJL ging naar Middelburg!

Onder genot van de CD ‘alle acht LICHT’, met onder andere klassiekertjes als ‘Roxanne’ van ‘The Police’ (Roxanne , you don’t have to put on the red LIGHT) en natuurlijk stond ‘Snow Patrol’ er ook op met ‘Run’ (LIGHT up, LIGHT up) en wat te denken van ‘Guus Meeuwis’ met ‘Brabant’ (en dan denk ik aan Brabant, want daar brand nog LICHT), reden we onder de rook van Rotterdam door naar het zuiden. Eenmaal aangekomen bij de roeivereniging hadden we maar één taak, zo snel mogelijk de boot opriggeren zodat we nog een leuk stukje konden varen. En dat lukte, om 1700 lag EJL op het water en waren we klaar om ons eerste baantje van het trainingskamp te varen en een voorproefje te doen van het Zeelands water.

2015-02-07 09.47.51 HDR

Zaterdag was de eerste serieuze trainingsdag aangebroken, met op het programma twee trainingen. Het plan was om negen uur uit te zetten voor de eerste training, maar een dun laagje ijs zorgde voor lichte vertraging. Even later konden we toch het water op om beide trainingen succesvol af te werken en een goede basis neer te zetten voor de 3x1k tests op zondag. Over het eten hoefden we die avond geen zorgen te maken, want de ouders van Cas waren zo gastvrij om ons te ontvangen in het pittoreske Vlissingen en ons te voorzien van de nodige koolhydraten. Ze hadden een heerlijke maaltijd voor ons bereid, maar het lekkerste hapje van de avond was toch wel Cas z’n zusje, zo hé!

Na een nacht lekker slapen was de laatste dag van het trainingskamp aangebroken met een belangrijke test, namelijk 3x 1km. We hadden voor onszelf een streeftijd bepaald die ons moet helpen aan een goed seizoen, namelijk op dit moment onder de 3:07. Uiteindelijk hebben we alle drie de kilometers onder deze streef gevaren, met als snelste tijd zelfs onder de 3:03. Na afloop konden we spreken van een zeer geslaagde training, waarin de doelen ruimschoots zijn gehaald.

IMG_0171 - kopie

Het trainingskamp was al met al een groot succes, we hebben hard geroeid en ook op technisch vlak ook een belangrijke zet gemaakt. Of het genoeg is gaan we zien op de eerste krachtmeting met de rest van de EJL ploegen; de WW!

PS: Alle acht licht is vanaf nu te beluisteren op spotify, een lijst die niet buiten de boot (af)valt!

IMG_0184 - kopie

Reacties