Traika Sevilla

Waar in Nederland de afgelopen weken kou, sneeuw en ijs de overhand hadden, was het voor MGL en OJL het moment om te checken hoe de Guadalquivir erbij lag. U raadt het al: Traika Sevilla! Met een ongekend grote groep van 12 roeiers werd dit jaar afgereisd naar de Spaanse zon.

In Sevilla waren 2 appartement gehuurd om ons allen te accomoderen. De appartementen waren super luxe met bedbanken die niet chill liggen en regelmatig doorslaande stoppen in de meterkast. Maar verder was alles top, zolang je niet op glasplaten ging zitten tenminste… *kuch* … Sander … *kuch*
Om van het appartement naar de baan te komen werden bij onze grote vriend Carlos vouwfietsen gehuurd. Voor normale mensen zijn vouwfietsen gewoon fietsen, alleen dan minder chill. Wij zien ze echter als de ultieme combi van een stadsfiets én een BMX. Met een klein beetje tweaken van de remmen kon elke bocht met een mooie slip genomen worden. Verder zijn vouwfietsen uitermate geschikt om er mee te bunnyhoppen en de constructie van de fiets dus extra goed getest.

Na de eerste verkennende baantjes roeien op zaterdag en zondag werd op zondagavond een bezoek gebracht aan de plaatselijke voetbaltrots; F.C. Sevilla. Een geweldige wedstrijd met alles erin: rode kaart, penalty, spectaculaire goals, onverwacht scoreverloop en een overwinning voor Sevilla met 3-2: Een geslaagde avond uit tussen het roeien door. Na gewend te zijn geraakt aan een aangename temperatuur van ongeveer 16 graden en het trainingsritme, was het op maandagochtend tijd voor de eerste van drie geplande RTC-trials. Deze bestonden uit 2k met temporestrictie. Elke 500m mocht er twee tempo omhoog worden gegaan, te beginnen met tempo 24.
Na de RTC-trial was het ‘s middags tijd voor MGL om te seatracen. Er werd geraced om de laatste plekjes in de LDev4-. Met een fikse tegenwind en hoge golven werd er 5x750m maximaal gevaren. Ondanks het onstuimige water werd het wel duidelijk wie er in de LDev4- het komende seizoen de eer van Proteuslicht hoog mogen houden.

Met trots presenteren wij de LDev4- van 2015:
Gerald van der Geugten (s)
Edwin van Tongeren
Rico Hooijschuur
Tim Dikland (b)

Hiernaast komt dan ook nog een skiff en 4+, de exacte seizoensopstelling van de 4+ moet later nog besloten worden.
Waar het traika begonnen was in twee 2- en een 4- is er de rest van het traika in twee 4- gevaren. Met mooi weer, veel motivatie en veel roeikilometers werd de rest van de week veel technische progressie geboekt. De inpik werd steeds scherper, halen steeds langer en ontspanning werd nog eens extra benadrukt. Deze progressie werd meegenomen naar de eerder genoemde trials van het RTC, waar ook goed gevaren werd.

Er werd ook goed, lekker (en ook wel gezond) gegeten en natuurlijk genoten in Sevilla. Zo werd er door Chef Hans B een tapasavond georganiseerd waar iedereen kon zich goed vol eten (iets te goed voor de wat dikkere onder ons). Op zaterdag kon hoofdcoach Ricks lekker genieten van een verjaardagszonnetje, maar wij willen natuurlijk dat hij ondanks de zon ons oogverblindende roeien nog goed kan aanschouwen. Dus kreeg hij deze epische pet van ons voor zijn verjaardag.
Ricks

Zondagmiddag was het alweer tijd voor de laatste training in Sevilla. Het water werd nog eenmaal met rake klappen maximaal uitgespeeld. De boten werden weer afgeriggerd en ingepakt. Het was weer tijd om terug te keren naar het frisse Nederland om daar de laatste puntjes op de i te zetten voor de WW.

MEER LICHTE BLIKKEN,

-xxx-MGL’15
Gerald van der Geugten
Edwin van Tongeren
Rico Hooijschuur
Tim Dikland
Hans Limburg
Kevin Koopman
Ramon de Koning
Onno Molenaar
Hans van der Berg
Thijs Boumans

MGLSevilla2 MGLSevilla1

Reacties