Kettingtrekken anno 2015

Gisteren stond weer het jaarlijkse festijn ter bevordering van het kettingtrekken, aka de Bondstest, op het programma. Voor talenten verplicht om later in het jaar kans te maken op een uitzending en natuurlijk de mogelijkheid om je visitekaartje af te geven. Met die insteek trokken Sander, Kevin, Rico, Edwin en Onno zaterdag naar de Bosbaan.

Idealiter is de bondstest ook de plek om talenten een kans te geven je met de roeiers uit de A-equipe te meten, zoals bij de (Lichte) vrouwen wel gebeurde. Op dezelfde dag en dezelfde omstandigheden kun je kijken wat je waard bent tov de toppers. Helaas gebeurt dit bij de lichte mannen niet en werken zij een dag later de 2k af zónder startsysteem en worden deze resultaten ook niet openbaar gemaakt. Gemiste kans. Bartje liet zich van zijn goede kant zien door zijn PR te evenaren (6:16,9) en zette zo een gedeelde 3e tijd neer achter Tycho Muda en Jort van Gennep, maar ruim voor voornaamste concurrent Daan Klomp (6:21). Of dit nog een verandering in de rangorde voor de lichte vier te weeg kan brengen, is zeer de vraag, maar zeker een mooie opsteker voor Bartje na een fysiek wat kwakkelende winter.

Maar even terug naar het afgeven van een visitekaartje, want dat mag toch wel de conclusie zijn van de zeer snelle 6:23,3 die Kevin op de klok zette. Na een goede voorbereiding, zette hij een zeer degelijke race neer en verdiende daarmee naast de gedeelde 12e plek op de ergolijst, ook een naar felbegeerde vermelding op NLroei.  “Ik weet niet of dit ooit weer gebeurd dat ik zo shine! Ik sta op NLroei!!!!!! Shiiitttt ik heb echt de gekste mensen kapot gemaakt”, aldus Kevin. Gezien hij hiermee (ruimschoots) voor (SB)-WK gangers bleef zoals Ide Hingstman, Berend Mortier, Sebastiaan van Kints en dicht achter bijvoorbeeld Ivo de Graaf, zijn er zeker goede mogelijkheden om mee te gaan selecteren voor een lichte vier- voor het SB WK of de Universiade of een mogelijke Lichte 8+ voor het WK in Aiguebelette. Zie voor een overzicht van de tijden, het overzicht op de site van NLroei

Rico haalde net zijn streef van 6:24 niet, maar zette met 6:26,5 ook een prima tijd neer voor een SB roeier en komt daarmee binnen op 18 in de ergolijst. Voor Onno en Edwin was het vooral een mooie kans om wat ervaring te tanken.

Sander kende een sub-optimale voorbereiding door een licht griepje, maar zette toch een nette tijd neer van 6:17,7, zeker als je dit afzet tegen de A-equipe welke het startsysteem dus niet gebruikt. Omgerekend zou dat de tweede plek van Nederland betekenen. Niet gek voor iemand die fulltime aan het afstuderen is naast het roeien!

Over de hele linie dus mooie resultaten die veel perspectief geven voor het huidige seizoen. Komende weken staan de wedstrijden op de Amstel op het programma: 14 en 15 maart de Heineken Roeivierkamp en 22 maart de Head of the River. Sander is gepromoveerd tot het powerhouse van de Oude 8+, MGL legt een mooie 8+ op het water en natuurlijk zijn de Eerstejaars er ook op gebrand om te shinen na de derde plek op de WW!

Reacties