Traika Amstel

Met de Heineken Roeivierkamp in het vooruitzicht, maakte LICHT 2015 zich afgelopen weekend op voor hun tweede trainingskamp: de traika Amstel. Met vijf trainingen voor de boeg had EJL gelukkig nog even tijd om uit te rusten met een rustdag op donderdag. Vrijdag hoefden we pas om 17 uur te trainen op de Amstel, wat nog wat tijd gaf om extra uit te rusten, brood te bakken of om nog even een college’tje mee te pakken.

Rond 1530 kwamen we aan op RIC, en we lagen op het water om 17 uur! De eerste training was vrij standaard: een bochtje hier, een derde stop daar en voor we het wisten waren we al weer terug aan de kant. Snel omkleden en dan naar huis, want de volgende dag stonden zwaardere trainingen voor de boeg.

Zaterdagochtend stond de bochtentraining op het programma: op volle snelheid door de Hoerenbocht heen knallen. Na een stuk of vijf keer lukte dat wel aardig, dus hadden we nog wat tijd over om nog even wat sprinthalen te oefenen voor de middagtraining.

IMG_0347

De middagtraining was 8 keer een 250 meter sprinten. Dit was ook gepland tegen andere verenigingen. Deze 250 metertjes gingen bijzonder lekker, aangezien we eerst Orca EJL er uit pompten, daarna Theta EJZ en als kers op de eierkoek, MGZ van Proteus! Natuurlijk hadden ze een smoesje paraat; “We voelden ons niet zo lekker, of we hadden eerst al een 2500 meter gedaan”. Maar realiteit is dat ze er zijn af gepompt door LICHT2015!

De volgende dag ging EJL 2 keer 1500 roeien, als voorbereiding op de 2500 meter op de heineken. De focus was echter niet zo goed, met Vidar-dames die langs voeren in hun viertje en Wessel’s zusje als stuur van Argo’s Veteranen acht. Dit resulteerde dan ook in een gemiddeld resultaat. Gelukkig is tijdens de Heineken Roeivierkamp alles verdeeld in een Mannen- en een vrouwenblok! Als afsluiter werd er in de roeibak van Skoll nog even geoefend voor de LN2+ op de Slot, natuurlijk extreem belangrijk voor een geslaagd jaartje EJL roeien.

IMG_0309

Met een heerlijk weekend achter de rug, met goede trainingen in sprint, en langere afstand, was het duidelijk dat LICHT 2015 alleen maar kan domineren op de Heineken Roeivierkamp!

IMG_0231

Reacties