Nationale kampioenschappen

Al voor de zoveelste keer wordt dit jaar het 2k-seizoen geopend met het NK-klein. Vorige week nog in Frankrijk (waar Cor zich helaas niet wist te kwalificeren voor de WK<23 selectie), reist het circus dit weekend af naar Nederland. Helaas wel weer op de bosbaan, de WAB krijgt de Holland Beker dit jaar.

Bartje is dit jaar als eerste geplaatst en krijgt de kans te laten zien wat hij in een half jaar tijd bij het ANRT heeft geleerd. Alhoewel, dat was natuurlijk boordroeien. Maar Bart heeft ook ambities in het scullen dit jaar, dus het NK is een mooie graadmeter hoe hij er voor staat. Hij neemt het morgen in de voorwedstrijd op tegen Triton, Euros en zijn LM4x ploeggenoot Berend. Sander heeft naast het afstuderen de focus liggen op boordroeien in grote nummers. Het NK zal gebruikt worden om racefit te worden en de nodige belasting mee te pakken. De KNRB voorspelt een 1e plek in de B-finale. Daarvoor zal in de voorwedstrijd bij de beste 2 gevaren moeten worden tegen oa Daan en Bastiaan. Vervolgens in de halve finale niet bij de eerste 3 eindigen en dan in de B-finale als eerste over de streep komen. En anders is er altijd nog de SA8+ op zondag. Met een stel ichte pikken zware ballen gek maken. Waar is de Brabant8, euh skadi-combi?

Helaast geen vertegenwoordiging van ProteusLicht in het twee zonder veld. Zaak voor de middengroep om daar volgend jaar verandering in te brengen. Wel ligt er een goede Ldev4- aan de start. Het klassement gaat zaterdag van start in toernooivorm, net als het NK. Genoeg kansen om te racen dus. Daarnaast komt MGL in een 4+ aan de start. Na een tweede plaats op de Varsity zullen ze proberen nu het blik te claimen. Dat gaat als volgt, vanaf het moment dat het licht op groen gaat zorg je dat je als eerst bij de finishlijn bent. Zaterdag in de LN4+ als het even kan, zondag LB4+. Beide dagen 7 inschrijvingen.

En dan hebben we nog 3skiffeurs. Kevin en Thijs starten op zaterdag LN1x. Zondag start Keven LB1x en Cor en Thijs LO1x. Kevin heeft in Gent wat race ervaring in de skiff opgedaan. Dit weekend de kans om zich te meten met de rest van zijn veld. Door het seizoen heen goede stappen blijven maken en elke wedstrijd beter worden. Thijs worstelt nog wat met vorm dit seizoen, maar het 2k seizoen gaat nu pas van start. Kan Thijs meedoen voor de blikken in het LN1x en LO1x veld? Komt het zien, komt het zien. Cor heeft in Frankrijk een redelijke race kunnen varen, maar dat was helaas niet genoeg. Na zo’n weekend pieken is het altijd even afwachten hoe het uitpakt een week later. Het wordt een mooi baantje rossen voor Cor.

EJL heeft op de Varsity laten zien over een goede 1e km te beschikken. Toen kwam de concurentie helaas na 1200m er overheen. Dit weekend zullen ze de eerste plek langer vast willen houden. Tot de 1500m met goed roeien voor het veld uitroeien, de laatste 500m beuken en hem ervoor houden. Ook de eerstejaar varen een toernooivorm, dus geen wedstrijd is hetzelfde voor EJL. Na een “standaard” promotie systeem van voorwedstrijd en finale op de varsity worden er dit weekend herkansingen en halve finales gevaren. Laten we er dan ook maar een officieus NK sjaars roeien van maken.

Hup Proteus Hup, laat het hemelsblauw zegevieren in het lichte roeien.

Reacties