Proteuslicht heerscht op de ARB

Na een paar wedstrijden met wat minder opvallende resultaten over de gehele linie, was het dit weekend tijd om daar weer verandering in te brengen. Op zaterdag werd er lekker gepeddeld, maar zondag ging de blikkenteller pas echt lekker lopen.

In chronologische volgorde won eerst de Dev4- de LN4- en zo werden Gerald en Tim Dikland Overgangs, Ricco en Edwin Beginneling af. Binnen 10 minuten stonden ook de sjaars lekker te genieten op het erevlot door de LB8+ te winnen en zo dat felbegeerde klasserende blik binnen te halen. Thijs had de weging weer op kenmerkende wijze overleefd en pakte met meer dan 10 sec voorsprong de winst in de LN1x en werd zo Overgangs! Sander had een mooie Lichte combi 8+ bij elkaar gekregen en roeide met overmacht naar de Nederlandse titel in de LSA8+. Tot dan toe een 100% score en de Hans&Hans 2- moest nog komen. Helaas moesten zij net hun meerdere erkennen in de vriendjes uit Utrecht, wat slechts het enige smetje was op deze perfecte dag.

Het Eerstejaars-roeien blijft voor een buitenstaander altijd maar een raar circus. Daarom hierbij een inkijk in het leven van een sjaars door de ogen van roeier op de ‘Idiot Seat’ Tim de Bruijn:

Het zonnetje lachte, de lucht was blauw. EJL wat deden jullie nou?! Voor menig toeschouwer zag het er waarschijnlijk uit als simpelweg niemand een sprankeltje hoop op die status geven. Maar ware ingewijden weten dat dit niet zo simpel in elkaar steekt.

Op de Westelijke deed LICHT 2015 al goede zaken. Strak een voorwedstrijd gevaren en gekwalificeerd voor de A-finale, vervolgens daar 1500m aan kop gevaren met de bakker aan hun kontje, maar uiteindelijk het puntje niet als eerst over de lijn getrokken. Afgelopen weekend moest het anders! Met een duidelijk doel werd er 2 weken lang keihard getraind met pieken en dalen. Het dal was diep, maar dat betekende alleen maar dat de pieken nog hoger moesten. Makkelijk was dit niet, maar met strakke coaching en een gouden instelling, wist LICHT 2015 de pieken te bereiken. Er werd rammend hard geroeid. Wedstrijden wint men misschien op de Schie, maar dan moet dat niveau wel op de wedstrijden bereikt worden.

Op de zaterdag was dit niet het geval en die dag werd zodoende ook teleurstellend afgesloten. Waar de wil om te winnen op zondag al groot was, was het nu do or die. De voorwedstrijd op zondag werd gewonnen, maar niet overtuigend. De winst was mooi, maar er moest kritisch gebleven worden om de verbetering te blijven op zoeken. In de finale mocht er geen twijfel over bestaan: Bas gaat als eerste de finish over en in de eerste 1000 is dat al een feit.

Na actief gechilld te hebben in de hangmatten net buiten de bosbaan, was het tijd voor de finale. Alle randzaken waren aanwezig en afgevinkt. Fleur was jarig en verdiende een mooi cadeau, Bas was weer op boeg en “een goede boeg is een goede ploeg”, de witte shirts waren om ons hoofd gebonden als ware fakirs voor bij het oproeien en het plan was duidelijk.

Vooraf was de ideale race besproken. Hard starten dan nog harder door. Licht ging op de eerste 250m dat gratis pakketje energie ophalen en iedere haal had maar één doel: licht maken met alles en iedereen. Vrij snel waren de meeste ploegen al gebroken, maar Skoll liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Boeiend! Meer benen! Zodra Skoll ook maar een push probeerde te doen zat Fleur er bovenop: Zij een push, wij een push! Laat hen maar lekker keihard werken zonder ook maar een centimeter op te schuiven. Vervolgens door en licht maken en daarna niets meer uit handen geven.

Zo gezegd zo gedaan en de race precies volgens plan gevaren. De uitkomst was helder: LICHT 2015 is Beginneling af. Fleur mocht zwemmen, Cas mocht sturen en iedereen mocht zuipen! Deze is binnen gasten, lekker gedaan!

20150607_153135

20150607_161936-001

Reacties