Asopos Najaars en Selecties

Asopos Najaars

Afgelopen weekend was het tijd voor de asopos najaars. De (aspirant) lichte pikken verschenen aan de start in twee voortrainings achten en met acht sportieve groep ploegjes in het de eerstejaars C4en veld.
De voortraining liet hier zien dat je als zwichte acht prima kan meevaren in het zware eerstejaarsveld met een 3e plek in de A- en een 2e plek in de B-finale als resultaat.
Als hoogtepunt van de dag staan de eerstejaars C4en altijd garant voor vele luchthalen, snoeken en af en toe de opluchting als het er dan toch een beetje uitziet als roeien.
Voor de echte ProteusLicht veteraan is het C4en op de asopos najaars iets uit lang vervlogen tijden, dus hierbij een kleine opfrisser.

foto-27863-o
Men neme een roeiboot, accurater te beschrijven als een badkuip die verdomde lastig tilt en waar de arme sjaars ruggetjes de nodige moeite mee hebben om onder het massieve gewicht niet te bezwijken. Hier zet je 4 man en een stuur in, liefst 100kg+ die de kunst van het eerstejaars reupen hebben geperfectioneerd. De stuur is bij voorkeur natuurlijk een knap meisje om het testosteron niveau nog verder te verhogen. Alleen nog hopen dat de boys niet snoeken en je hebt het recept om de asopos najaars te winnen.
In al dit 100kg+ reupgeweld is het als lichte pik natuurlijk iets minder makkelijk om je met superieur roeien ook qua bootsnelheid te onderscheiden. Desalniettemin wisten maar liefst 5 van de 8 lichte sportieve groep ploegjes de halve finale te halen. Al met al een heel erg geslaagd weekend dus!

Selecties

Na de asopos najaars was het maandagavond tijd om de selecties af te trappen. Hier stonden 32 lichte pikkies klaar om te horen hoe hun weg naar de acht eruit zal zien. Ondertussen heeft iedereen al een baantje gevaren in de acht, er is hard geindoored en de ergometerzolder hangt nog in het aroma van lichte pikken zweet.

Heel veel succes gewenst aan alle selectielopers!IMG_20151030_194637250

Kusjes, coaches EJL’16

Jan Harms
Jasper van der Auweraert
Noor Holland
Tim Dikland

Reacties