The Head of the WAB

Een tijdje geleden werd er door twee lichte mannen in de 2x, de Head First Race verroeid op de Willem Alexander Baan. De titel verklapt het al, geen 2k maar een 8k achtervolgingsrace. Kevin en Skadi-boy Brian waren uitgenodigd om onder sponsoring van Easyfloat Pontonsystemen de strijd aan te gaan op deze gave wedstrijd.

De Head First Race is een benefietwedstrijd en het opgehaalde geld wordt gedoneerd aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Tijdens deze wedstrijd varen zowel toppers als onervaren roeiers tegen elkaar. Het maakt niet uit welk boottype of niveau er gestart wordt, de eindtijd wordt bepaald aan de hand van een omrekenfactor. Dit zorgt voor mooie inhaalmanoeuvres en clashes onder de bruggen van de oproei- en 2k baan.

Zelf waren wij uitgenodigd om onder de naam van onze sponsor, Easyfloat te roeien voor de High-Potential bokaal. Een systeem waarbij er niet zoals gewoonlijk voor de vereniging gestart wordt maar voor de sponsor.

Shinend in onze RTC thermos, met uiteraard een lekker zonnetje aan de hemel gingen wij er vol voor om zo snel mogelijk de WAB-Head af te leggen. Na de start vanaf de finishtoren meteen vol de bocht in en de brug onderdoor. Zo snel mogelijk de oproeibaan over vliegen om daarna de 2K baan over te knallen. En omdat je dan nog maar op 4k zit: nog een rondje!

Uiteindelijk zijn we net tweede geworden achter Steenman en vader. Maar we eindigden wel mooi voor de oude vier van Njord! (je weet wel, die lichtblauwe club waar HB naartoe gevlucht is). Al met al hadden we een topdag en een leuke sponsor (check de cover), nogmaals bedankt!

KevinenBrian

Reacties