Update: Novembervieren

Aan het begin van deze maand was de bekende wedstrijd, de Novembervieren, hier ging Proteuslicht ook aan de linie liggen in een 4+ en een 4*. Er werd in eerste instantie gevreesd dat ze misschien niet eens zouden kunnen roeien vanwege de mist. Gelukkig klaarde het op en kon er wel geracet worden!

O4+
Alhoewel het enigszins lastig was om een volledig ‘lichte’ 4+ samen te stellen, werd er gecompenseerd met een oudere (ietwat dikkere) maar zeker geen slechte lichte pik. Deze man ging het zijn coachkindjes even voor doen.

De lichte boot met drie tweedejaars roeiers en een ervaren roeier gingen starten in het O4+ veld, een redelijk pittig veld. Maar goed nog altijd met het oog op de winst. Het maakte allemaal namelijk niets uit voor deze mannen om zo hard mogelijk te roeien, welk veld ze ook zouden starten zouden ze overtuigend doen. Let’s do this. We bouwden op en meteen kwamen we in een goede haal terecht, harde klappen, diepe kolken. We gingen lekker.

Bij de Utrechtse brug, kwam onze zware achtervolgeling opzetten. We reageerden met een push en kwamen overtuigend uit de bocht. Na een moeizame inhaalactie moesten we toch onze meerdere erkennen. Maar geen probleem, deze lichte pikken gingen niet minder hun best doen. We kwamen weer in de goede baanhalen en waren weer on a roll. Er is een goede race gevaren en we hebben twee zware bootjes gepakt (wink).o4nov15

LSA4*+
Proteuslicht starte dit weekend ook in een heuze combi-lichtedubbelviermet. Kevin en Brain(Skadi) combineerden met vriendjes Chris(Euros) en Hans(Njord) en kwamen uit in het LSA4* veld. Inwegen: Check, Taart op de Hoop: Check, Genoeg zicht buiten: Check. Time to Race.

Met getunede riggers van de Mark vd Meel en Maarten als stuur gingen we aan de start. De wedstrijd werd hard en lekker ingevolgen. De eerste kilometers gingen razend. Maarten liet weer eens zn stuurkunsten zien, door vakkundig alle bochten lekker scherp aan te snijden. In vergelijking tot een boordnummer kom je nu ineens nog dichter langs de kant. Bij de start was het trouwens nog zo mistig dat de aankomende bocht niet zichtbaar was.

Voor een instapboot met vier skiffeurs en een dag van tevoren voor het eerst in de boot gezeten te hebben, is er lekker gerauscht en na een mooie wedstrijd eindigden we op een tweede plaats.lsa4nov15

Reacties