EJL’16, No Regerts. Selectiebekendmaking en meer coaches!

Vorige week dinsdag was het eindelijk zo ver, de 12 boys die zichzelf Eerstejaars Licht 2016 mogen noemen werden bekend gemaakt. De toon van de avond werd meteen goed gezet met een epische ode, die later ook in haka vorm werd uitgevoerd, en vanzelfsprekend een fustje. Alhoewel, heel vanzelfsprekend bleek dit niet, want de andere secties volgden het goede voorbeeld niet. Beetje jammer…

foto-30154-1Naast de selectiebekendmaking moesten er ook nieuwe coaches voor het 4+ coachkader gevonden worden. Onder leiding van hoofdcoach Gerald van der Geugten zal er samen met Marlies van der Lugt en Florens Kreuk gezorgd worden dat EJL’16 in alle velden vooraan gaat varen. Tot eind januari zullen we als gehele groep doortrainen, daarna zullen de seizoensboten ingedeeld worden.

Laten we nog even teruggaan naar de titel van dit artikel. EJL´16 zal niemand verbazen, maar de 2 woorden (9 letters) daarna, No Regerts, misschien wel. Deze inmiddels legendarische woorden zijn het motto van EJL’16 en zullen verder worden toegelicht.

Het begon allemaal op EJWW, na een lekker potje mountainbiken, een goede lunch en avondmaal was het tijd voor het welbekende avondprogramma. Hier bewezen de aspirant lichte pikkies hier dat zij wel snappen wat voor kadootjes je aan je coaches moet geven. Het begon allemaal met een striptease vol met massageolie, zweepjes en riemen. Dit was natuurlijk niet genoeg, hierna werd er een mooi groot pakje overhandigd. Vol blijdschap werd dit uitgepakt, om er achter te komen dat hier 4 hele liters Smirnoff Ice in zaten, adten maar… Ten slotte werden ook nog wat persoonlijke kado’s overhandigd. Naast een dildo-tiara voor Tim en een vikinghelm voor de echte Noor van het jaar waren er twee bandanas voor Jan en Jasper. Deze waren (on)bewust fout beschreven met de tekst Prageu No Regerts, naar aanleiding van een zekere ploegvakantie afgelopen zomer. Dit vonden de roeiers (en coaches) zo’n mooi motto dat het na een avondje Apeldoorn onveilig maken wel duidelijk was. EJL’16 No Regerts.

foto-30156-1

Volgende week staat de eerste krachtmeting met de rest van Nederland op het programma. Hier zal EJL’16 tweemaal in het LEj8+ veld starten, met een voltallige Proteus acht en daarnaast met een Proteus/Skadi combinatie.

Voor de Proteus Licht lezer die niet op de selectiebekendmaking present was en de algemene Proteus site ook al de rug toe heeft gekeerd, hierbij de namen van de roeiers

Berend van Leengoed

Coen van Battum

Daan Doelman

Evert Poots

Frank Overes

Gijs Koning

Jasper Konijn

Keenan Schuck

Rens Heddes

Ruben Vos

Timothee Macquart

Tim van Duivenbode

Kusjes van EJL’16, No Regerts

Reacties