Intrainingstest 2016: Als vanouds

Waar de wind en hagel op de zaterdag de intrainingstest niet door lieten gaan, waren op zondag de blauwe hemel en het zachte windje de ideale situatie voor een potje ouderwets hard roeien. Zoals vertrouwd werd er weer over 5 kilometer gevaren, in tegenstelling tot de 3 kilometer van de kerstttest. Dit keer was Orca present om de Kandelaar vast te oefenen voor de winterwedstrijden. Helaas hadden ze hun eerstejaars achten thuisgelaten.

12493654_1113398012024362_611158308987014957_o

Waar op de kersttest Proteuslicht nog beperkt aanwezig was, waren we nu wel weer in grote getale van de partij. Eerstejaars Licht heeft de opstellingen voor de acht en de vier vastgelegd en waren met beide boten aanwezig voor een eerste krachtmeting in deze combinaties. De acht speelde echter wel een beetje vals door coach Jan voor in het powerhouse z’n biervetjes eraf te laten pompen. De boordgroep van MGL was deze test wel compleet en heeft het niveau van hun seizoens LDev4- en LN2- met andere ploegen kunnen meten. Door een zieke Rico en een geblesseerde Thijs startten van de scullgroep alleen import-lichte pik Brian en Kevin in de skiff. Waar oude rotten Sander en Bart allebei de kersttest nog hadden gestart, was vandaag alleen Sander van de partij. Maar niet getreurd, we gaan Bart nog genoeg in actie zien komen. Bartje gaat binnenkort de NED LM4- versterken nu Tim Heijbrock daar overtraind is, dus poogt Bartje nu zo veel mogelijk (stuur)boord halen te maken. Gelukkig is oude bekende Roeland nog graag in de boot te vinden én kan lekker met hem geroeid worden. Een andere oude bekende deed vandaag ook mee met de test. Om Wim van OJZ hard te laten 2-en trok Arnoud zijn Aegon thermo weer eens aan voor een oud vertrouwd potje pompen op de Schie.12491968_10207454781154916_8464706386727812630_oZoals vanouds resulteerde dit mooie staaltje roeigeweld weer in een lijst met percentages die veel te lang op zich lieten wachten. Verdienstelijk bovenaan stond de, inmiddels waar onderdeel van Proteuslicht geworden, Skadi-boy Brian. Als we dan verder naar beneden kijken zien we snel op de tweede plek EJL staan en op de vierde plek Sander. Ook de 4+ van EJL mag trots zijn op een net percentage. De LDev4- besloot een voorbeeld te nemen aan roeilegende Arnoud, want beiden voeren even veel positief.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. En zo zullen ook deze resultaten snel tot het verleden behoren en ons geen garantie bieden. Wel is duidelijk dat de ploegen op de goede weg zijn en is duidelijk waar de meeste snelheid nog gewonnen kan worden.

Keep up the good work en succes op de WW!

Foto’s zijn van de pepaparazzi

Reacties