Voorbeschouwing op het 2k seizoen, wat hebben we gedaan, waar staan we nu en wat gaan we doen?

Nadat er vorig jaar 12 nieuwe lichte pikken bij kwamen, begon Middengroep Licht dit jaar met een grote groep van 16 man. Er werd al snel besloten dat Rens en Berend hun ervaring mochten gaan delen met de nieuwe eerstejaars 8. Dit was niet onverdienstelijk met een bloedstollende Nkir die met de ruime voorsprong van 0,1 seconde gewonnen werd, was de eerste overwinning een feit.
Ondertussen werd er door de Middengroep verschillende wedstrijden gestart. Dit resulteerde in een dramatische laatste plek op het NK groot, middenmoot op de Tromp, een derde plek op de Roseninselachter en een tweede plek op de Hel. Er zit dus veel verbetering in, dus de lat is hoog gelegd.

Na wisselende resultaten op de kerst- en intrainingstest en elke week wisselende opstellingen, was er het plan om te gaan seatracen. Echter bleef februari februari dus lag er veel ijs en ging het helaas niet door. Maar er werden wel definitieve opstellingen bekendgemaakt: een lichte eerstejaars acht met veel ervaren roeiers aan boord wekt hoge verwachtingen op voor in het seizoen, een dubbel twee en twee vierzonders, zie hier. In deze opstellingen ging de Middengroep op trainingskamp naar het altijd zonnige Sevilla en EjL ging naar Brugge.Op deze trainingskampen werden goede stappen gezet en de basis voor het seizoen vergroot. Dit resulteerde op de WW in een nette derde plek in het eerstejaarsklassement en het eerste blik voor Daan en HJ in het Lichte Gevorderde tweezonder veld!

Door wat inweeg struggels ging een van de vierzonders op de Head en de Heineken combineren met MGZ, helaas bleken onze zware vrienden iets te lomp om de boot echt hard te laten varen. De andere vierzonder startte met onder anderen ons ergo beest Sander, wat resulteerde in twee nette derde plekken. De Eerstejaars boys werden respectievelijk 2e en 5e en hebben zo een mooie basis gelegd om hoog te eindigen in het klassement.

Op dit moment hebben we net het traika “Chillburg” achter de rug, als vanouds goed roeien en veel stappen zetten. Nu zijn alle ploegen maximaal voorbereid voor een mooi seizoen waarin het best eens mogelijk is dat we alle velden gaan domineren!

Reacties